Pada awal 2009, 3 tahun sebelum Fox Lake menerima pakai 230 ILCS 40 (kod untuk undang-undang permainan video baharu), Ed Bender, Datuk Bandar Fox Lake ketika itu telah melihat kedua-dua belah syiling berkenaan tindakan permainan video. Jika dikuatkuasakan, beliau berkata ia mungkin membawa reputasi buruk bandar itu tetapi pada masa yang sama, ia juga mungkin menarik peminat permainan video dari bandar dan negeri jiran di mana perjudian video adalah haram. Hari ini, tujuh tahun kemudian, perjudian video telah membawa lebih banyak faedah daripada bahaya kepada Fox Lake dan komunitinya. Dan benar dengan kata-katanya, banyak perniagaan muncul semula. Data perniagaan menunjukkan bahawa kelulusan undang-undang ini adalah baik untuk semua Illinois dan lebih banyak kerajaan tempatan menerima pakai undang-undang baharu itu.

Sehingga 2012, Fox Lake sedang menunggu Majlis Permainan Illinois untuk memuktamadkan peraturannya untuk rangkaian permainan video yang dikendalikan oleh kerajaan supaya perniagaan yang layak di kampung boleh memohon lesen permainan video mereka. Oleh itu, Fox Lake adalah salah satu bandar di Illinois yang menerima pakai peraturan permainan video baharu sebaik sahaja undang-undang itu digubal. Bagaimanakah ini mempengaruhi perniagaan di Tasik Fox? Ramai pemilik mengatakan bahawa mereka mendapat manfaat yang besar seperti yang akan kita lihat kemudian dalam artikel ini.

Pada masa itu, ramai orang menyangka ia adalah berita baik – mereka betul

Pada tahun 2008, larangan merokok di Illinois berkuat kuasa dan telah menjejaskan banyak perniagaan, dengan beberapa pekedai melaporkan sehingga 30% kurang perniagaan. Bagaimanapun, terdapat satu kelebihan dengan penggubalan 230 ILCS 40 kerana ia akan memulihkan perniagaan dan memberi pampasan kepada pemilik perniagaan yang hilang sejak larangan merokok berkuat kuasa.

Pada mesyuarat lembaga yang melibatkan perniagaan dan pemimpin Fox Lake, 10 perniagaan meminta pemimpin mengundi untuk menerima pakai undang-undang permainan video baharu.

Tetapi undang-undang tidak diterima daripada perkataan pergi tanpa tentangan. Mike Behan, Ketua Polis Fox Lake pada masa itu, telah menulis kepada lembaga untuk menyatakan kebimbangan mengenai pelaksanaan undang-undang. Antara kebimbangan ialah perjudian video yang dihalalkan akan menyebabkan lebih banyak ketagihan alkohol, masalah kewangan dalam keluarga tempatan dan pemanduan dalam keadaan mabuk. Beliau juga bimbang tentang peningkatan dalam kes penyelewengan dan penipuan, tetapi beliau berkata polis akan meluluskan apa sahaja pilihan majlis.

Oleh itu, berikutan penggunaan undang-undang permainan video baharu di Illinois pada tahun 2012, adakah Ketua Mike Behan telah disahkan atau adakah bekas Datuk Bandar itu dibenarkan oleh peningkatan dalam perniagaan? Semua bukti yang ada menunjuk kepada yang terakhir. Anda dengan yakin boleh membuat kesimpulan bahawa penggunaan undang-undang perjudian video Illinois yang baharu oleh Fox Lake adalah dinasihatkan dengan baik dan ia telah membawa lebih banyak keuntungan kewangan daripada kerugian kepada penduduk tempatan.

Oktober 2012 hingga Oktober 2013

Negeri Illinois meluluskan undang-undang yang menghalalkan perjudian video pada tahun 2009. Di bawah undang-undang baharu, organisasi persaudaraan, perhentian trak, bar, kumpulan veteran dan restoran boleh menyediakan sehingga 5 terminal di premis mereka. Walau bagaimanapun, mereka mesti mendapatkan lesen untuk setiap terminal daripada Lembaga Permainan Illinois. Dari 2009, ia mengambil masa tiga tahun lagi untuk menyelaraskan peraturan tetapi apabila segala-galanya berjalan ke tempatnya, Fox Lake adalah salah satu tempat pertama untuk memasuki rangkaian permainan video yang dikendalikan oleh kerajaan, pada tahun 2012.

Pada tahun pertama meluluskan lesen perjudian video pinggir bandar, pegawai bandar hanya menganggarkan $12,000 tetapi mengejutkan mereka, jumlah wang permainan video yang dibuat untuk mereka adalah berkali-kali ganda, dengan $93,338 yang baik. Pendapatan ini digunakan untuk membiayai program Pace Bus dan sejak itu, hasil permainan video telah diarahkan ke arah peningkatan besar di kampung. Untuk tempat kecil seperti Fox Lake memperoleh lebih $90K pada tahun pertama operasinya, ini menunjukkan bahawa terdapat banyak potensi dalam perjudian video dan itulah yang mendorong pihak berkuasa pelesenan untuk melesenkan lebih banyak syarikat untuk menjadi tuan rumah terminal permainan video.

Syarikat Fox Lake yang memiliki terminal permainan video

Banyak perniagaan telah menikmati faedah perjudian video yang sah. Salah satu perniagaan tersebut ialah Stella’s Place yang menawarkan perkhidmatan restoran serta perkhidmatan permainan video. Tetapi pengalaman permainan yang anda akan dapat di sana adalah luar biasa, dengan lebih 40 permainan dan slot poker video. Suasana yang indah dan makanan yang enak menambah kehangatan tempat ini, menarik lebih ramai pelawat dan pemain.

Dibuka setiap hari dari jam 8.00 pagi hingga 2.00 pagi dan walaupun menunya banyak, permainan menjadi menu utama. Ini adalah tempat hiburan yang ideal untuk orang dewasa yang ingin mempunyai pengalaman poker video untuk mencuba nasib mereka.

J’s Sports Bar and Grill di Fox Lake juga telah menjadi penerima besar keuntungan yang diperoleh daripada permainan video. Pemilik tempat ini pernah berkata bahawa permainan video menyelamatkan perniagaan daripada ditutup. Permainan video dengan pembayaran baucar kini menjadi salah satu tarikan terbesar di menu J’s Sports Bar.

Fox Lake Country Club mempunyai 5 terminal permainan, bilangan maksimum yang dibenarkan oleh undang-undang. Jumlah keseluruhan yang dimenangi di sini ialah $8,421,675.44 setakat ini. Ia menawarkan padang golf 18 lubang dan kerana ia terbuka kepada orang ramai, ia sangat popular untuk percutian musim panas dan permainan video.

Hidden Point Bar & Grill menawarkan poker video dari tiga terminal perjudian videonya. Ia mengiringi beberapa taco daging babi Mexico paling lazat yang pernah anda rasai di dunia. Jumlah wang yang dimenangi dalam ketiga-tiga terminal ini adalah melebihi $1.5 juta.

Kesimpulan

Tidak syak lagi bahawa keputusan 2012 untuk membenarkan Fox Lake ke dalam rangkaian permainan video yang dikendalikan kerajaan adalah keputusan yang baik untuk semua pihak yang terlibat. Perniagaan telah berkembang pesat dengan beberapa pemilik mengatakan bahawa mempunyai terminal permainan video dalam syarikat mereka menyelamatkan mereka daripada ditutup. Kerajaan tempatan dan negeri juga mendapat manfaat daripada memperoleh lebih banyak hasil untuk menjalankan program kemasyarakatan untuk manfaat rakyat mereka. Dengan perjudian video yang disahkan di negeri Illinois, lebih banyak hasil dan peluang perniagaan yang lebih baik telah dijana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *