Apakah itu “Permainan Pemain Tunggal”? Permainan pemain tunggal ialah permainan yang ditujukan untuk satu orang sahaja. Hanya seorang yang boleh bermain permainan itu… bersendirian… bersendirian. Bagi orang yang mungkin pemalu atau janggal dari segi sosial, tidak bercakap bahasa majoriti untuk permainan atau terlalu muda untuk berinteraksi dengan orang lain, ini boleh menjadi perkara yang hebat.

Dengan permainan pemain tunggal, tidak perlu risau tentang pemangsa, penguntit, remaja melihat kebogelan, mendengar bahasa, dibuli, gangguan, penderaan lisan, kehilangan kandungan atau terpaksa berinteraksi dengan orang lain. Anda boleh menikmati bermain permainan anda tanpa peduli di dunia. Jadi anda memang tidak perlu risau tentang banyak perkara kerana permainan ini untuk seorang sahaja.

Hanya kerana anda mungkin seorang sahaja yang bermain permainan itu, itu tidak bermakna tiada perkara yang perlu diberi perhatian. Walaupun kebanyakan negatif tentang mana-mana jenis permainan datang daripada beberapa orang sebenar yang sebenarnya berada dalam permainan, beberapa negatif datang daripada jenis permainan dan jenis permainan untuk orang yang salah.

Terdapat banyak permainan seram, permainan dengan kebogelan, bahasa, topik sengit, adegan sengit, merokok, dadah dan alkohol, perjudian untuk wang sebenar, tema yang tidak senonoh, darah dan darah berdarah, permainan ganas, dsb., yang hanya untuk satu orang sahaja.

Anda benar-benar perlu melihat laman web permainan, akaun sosial, video, imej, penerangan, tag dan terutamanya ulasan. Anda perlu mengumpulkan semua maklumat tentang permainan yang ingin anda beli, sama ada untuk diri sendiri atau untuk orang lain.

Jika permainan di Steam, Humble Bundle, atau beberapa laman web yang serupa; mereka akan menunjukkan kepada anda penerangan, video oleh syarikat itu, imej, teg pengguna dan bukan pengguna, ulasan pengguna, tapak web, syarikat dan akaun sosial. Walau bagaimanapun, jika anda berada di tapak web permainan, mereka mungkin tidak menunjukkan kepada anda semua yang anda perlu tahu untuk memutuskan sama ada untuk membeli permainan atau tidak.

Sekurang-kurangnya beberapa syarikat permainan akan menunjukkan penerangan padang jualan yang sangat singkat, sebilangan kecil gambar (paling banyak 5), satu atau dua video oleh mereka dan akaun sosial mereka. Perkara yang paling mereka tunjukkan ialah penerangan bermaklumat, gambar oleh mereka dan pengguna, ulasan pengguna, video oleh mereka dan akaun sosial mereka. Saya tidak akan membincangkan baik dan buruk permainan dan bagaimana untuk mengetahui sama ada permainan itu bagus atau tidak dalam artikel ini, itu artikel lain.

Sekarang anda fikir semua permainan akan mempunyai mod pemain tunggal dan kemudian menambah mod lain kemudian. Lagipun, lebih mudah untuk mendapatkan pemain bermain sendiri dan mencipta dunia atau fail baharu daripada membayar begitu banyak dolar sebulan atau tahun untuk menjadi hos pelayan, menghadapi masalah mendapatkan dan mengekalkan pelayan, dan kemudian meminta pemain itu benar-benar menyambung kepadanya. pelayan. Pada mulanya, anda fikir sesetengah permainan akan menambah mod Singleplayer sebelum mereka menambah mod Co-Op atau Multiplayer bukan? SALAH!

Terdapat banyak permainan yang hanya mempunyai mod Berbilang Pemain, mod Co-Op dan mod lain yang bukan Singleplayer. Sesetengah permainan hanya dimaksudkan untuk Berbilang Pemain, seperti MMO (Massively Multiplayer Online). Anda boleh bermain permainan berbilang pemain dengan lebih daripada seorang pada satu komputer dalam bilik yang sama, tetapi kebanyakan orang memanggilnya Berbilang Pemain Tempatan atau Co-Op Tempatan. Ini membolehkan anda bermain dengan seseorang pada komputer yang sama di dalam bilik yang sama.

Anda tidak boleh bermain dengan seseorang dari Sweden jika anda berada di AS dalam Local Multiplayer atau Local Co-Op. Anda perlu berada dalam talian untuk itu. Ini adalah cara yang sama anda bercakap dengan orang di seluruh dunia daripada Twitter, Facebook, Discord, Skype, dsb., yang semuanya dalam talian. Jika internet anda terputus, anda tidak boleh bercakap dengan sesiapa di platform kerana ia bukan dalam talian.

Terdapat banyak jenis permainan dan mod permainan untuk orang yang berbeza. Anda boleh mendapatkan permainan atau permainan pemain tunggal yang benar-benar mempunyai pemain tunggal dan berbilang pemain dan hanya bermain pemain tunggal buat masa ini. Sesetengah orang menyukai permainan dan bukan bahagian berbilang pemain jadi mereka hanya memainkan bahagian pemain tunggal. Saya syorkan bermula dengan pemain tunggal dan kemudian dapatkan permainan kemudian yang mempunyai kedua-duanya supaya anda boleh dengan mudah memasuki berbilang pemain berbanding berbilang pemain.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *