Suatu hari saya diberitahu tentang seorang pemain tegar yang bertarung dengan permainan video dan mengalahkan buasir dalam kehidupan sebenar. Ini anak kawan yang masuk kolej. Dia telah menjadi pemain permainan tegar yang serius sejak dia di sekolah menengah. Permainan video yang paling dia main ialah MAG, Dark Void dan Dante’s Inferno. Menjadi pemain permainan tidak pernah menjadi masalah pada masa lalu, di luar dia tidak mengikuti apa yang sepatutnya dia lakukan untuk membantu di sekitar rumah. Itulah tipikal remaja yang sentiasa disambungkan ke internet, bermain permainan atau berhubung dengan orang di rangkaian sosial.

Tahun pertamanya di kolej memukulnya dengan teruk. Dia mengambil jadual kelas penuh dan masih cuba meluangkan sebanyak mungkin masa bermain permainan video Dark Void, MAG, dan Dante’s Inferno. Ramai pakar proktologi bersetuju bahawa tekanan boleh menyebabkan buasir luar berkembang. Saya mengenali pemuda ini sejak di bangku sekolah menengah lagi. Dia sentiasa sangat berdaya saing dalam dunia permainan dan membuat aplikasi. Ia adalah pilihan semula jadinya untuk menyambung ijazah dalam sains komputer. Ia pasti tekanan akhirnya menyebabkan sistem penghadamannya menjadi kaku.

Saat paling menakutkan dalam hidupnya berlaku apabila dia mengalami kesukaran membuang air besar secara normal. Tekanan baharu kolej dan sesi permainan video tegarnya telah menyebabkan sembelit yang teruk (juga dirujuk sebagai caj, pergerakan usus tidak sinergistik dan dischezia) yang telah menjadi menyakitkan. Remaja kadang-kadang akan menyimpan perkara yang mereka rasa terlalu memalukan. Dia tidak pernah bercakap mengenainya kepada ibu bapanya. Sembelit dan meneran semasa membuang air besar dikaitkan dengan punca utama buasir.

Sebagai pesakit buasir yang lalu, adalah sangat menakutkan dan mengejutkan apabila menyedari bahawa anda mempunyai buasir luar yang menyakitkan. Pelajar dan pemain tegar ini tidak pernah menyangka bahawa pada usia mudanya, buasir akan menjadi penyakit yang akan dihidapinya. Dia sangat takut semasa membersihkan dirinya sehingga dia merasakan jisim di luar duburnya dan terdapat kesan darah. Ini akan membuatkan jantung sesiapa sahaja berdegup kencang. Dia akhirnya memberitahu ibu bapanya apa yang dia dapati. Selepas berjumpa doktor, pemain dan pelajar tegar ini diberitahu bahawa dia mempunyai buasir luar yang pecah dan menyebabkan pendarahan.

Buasir pendarahan luaran ditangkap sebelum ia membesar terlalu besar, jadi pembedahan buasir tidak diperlukan. Apa yang dicadangkan oleh doktornya ialah menggunakan rawatan sejuk menggunakan selsema melampau terkawal untuk membunuh buasir secara asasnya. Ia melakukan ini dengan membekukan buasir menyebabkan ia mati dan jatuh perlahan-lahan.

Untuk menyembuhkan sakit dan menghentikan pendarahan pada masa hadapan sambil menggalakkan penyembuhan dia diberitahu untuk mandi duduk setiap hari sehingga tisu yang rosak di sekitar rongga dubur benar-benar sihat. Ia telah menjadi ubat yang telah digunakan selama berabad-abad dengan hasil yang menakjubkan. Ia adalah kaedah yang selamat dan organik untuk memberikan kelegaan daripada keadaan buasir dan pemulihan buasir.

Salah satu produk keselesaan yang paling membantu dan berpatutan yang disyorkan oleh doktor kepada pemain tegar ialah penggunaan kusyen atau kerusi buasir apabila duduk dalam jangka masa yang lama. Ini akan memberikan sokongan yang selesa, menggalakkan peredaran yang baik, dan menghalang buasir daripada kembali. Jika dia akan menghabiskan masa yang lama untuk belajar dan bermain permainan, dia memerlukan dorongan dan sokongan yang betul. Saya tidak lagi mempunyai buasir, tetapi masih menggunakan bantal buasir di rumah, tempat kerja, dan semasa memandu. Anak lelaki pemain tegar rakan saya telah sembuh sepenuhnya daripada buasir luar dan sekali lagi menikmati apa yang dia suka, belajar tentang sains komputer dan permainan tanpa rasa sakit.

Dia tidak pernah memberitahu rakan-rakannya tentang buasir luar, tetapi sesetengah daripada mereka menyedari bahawa dia sentiasa duduk di atas bantal yang kelihatan sejuk sambil bermain permainan yang sangat selesa dan kini mereka menggunakannya. Terdapat bukti jelas bahawa pemain tegar yang serius yang memainkan Dante’s Inferno, MAG dan Dark Void akan mendapat timbunan. Walau bagaimanapun, menggunakan bantal dengan daya angkat dan sokongan yang baik untuk duduk akan mengurangkan risiko buasir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *